IWELLOn Henna tykkää menestyttää

mennessä | huhti 30, 2016 | Ajan- ja stressinhallinta, Ajankohtaista | 0 Kommenttia

”Lopetan nää hommat heti, kun mua ei enää kiinnosta ihmisten hyvinvointi ja muiden eteenpäin vieminen.” IWELLOn Henna Kautto nauraa ja heilauttaa päätään niin, ettei asia jää epäilyttämään.

– Mun yhteiskuntavastuu on siinä, että IWELLOsta tulee menestyvä yritys. Ja parasta mitä IWELLO voi tehdä, on auttaa toisia menestymään.

Hyvinvointi murroksessa

Hyvinvoinnista on tulossa tasapainolaji. Se on Hennalle ja IWELLOlle kokonaisuus, johon kuuluvat lepo, ravinto, liikunta ja mieli. – Nyt moni polttaa kynttilää molemmista päistä. Tulevaisuuden hyvinvoinnissa kiinnitetään huomiota yhä enemmän palautumiseen ja sopivaan kuormittamiseen, Kautto maalailee.

Nykyisen tietotyön erityinen haaste on se, että asioita ei saada näkyvällä tavalla valmiiksi. Se haastaa myös ihmisen arjen kokonaisuutta, ja valmiiksi saamisen kokemuksia voi olla hyvä hankkia työn ulkopuolelta. On huomattu, että vapaa-ajalle sopivat vastapainoksi käsityöt, remontointi ja muut sellaiset tekemiset, jossa tekemisestä näkyy konkreettinen jälki.

Työaikaa ei Kauton mukaan ole syytä lisätä, vaan painopiste tulisi siirtää yhä enemmän stressin- ja ajan hallintaan. – Tekemällä asioita järkevämmin voimme olla tuottavampia ja yhtä aikaa voida paremmin. Se on niin yksilön, yrityksen kuin koko yhteiskunnankin etu.

Tulevaisuuden hyvinvoinnissa kiinnitetään huomiota yhä enemmän palautumiseen ja sopivaan kuormittamiseen.

Ajan ja paikan vapaus on myös työn kasvava trendi. Kautto ihastelee esimerkkinä harjoittelijaansa, joka hoitaa hommat saman tien, vaikkei häntä juuri koskaan toimistolla näy. – En minä tiedä, missä hän tykkää työskennellä, työnantaja toteaa silminnähden tyytyväisenä.

”Tulevaisuuden menestyminen on just sitä, että tehdään sitä mistä tykätään, osataan se oma homma ja sitten voidaan hyvin.” Henna

Koneita vai ihmisiä

– Yhdysvalloissa on jo pitkään ollut personal trainerit ja sparraajat yritysjohdolle. Suomeenkin käytäntö pikkuhiljaa rantautuu, kunhan suostumme luottamaan muiden osaamiseen. Meillä vaan on niin tiukassa se hyvä ”sisu”, joka voi pahimmillaan tarkoittaa avusta kieltäytymistä. Hyvinvoinnin johtaminen voi kuitenkin olla työpaikalla yksi tärkeimmistä ulkopuolisen asiantuntijan kanssa työstettävistä kehittämiskohteista.

Visualisti vilahtaa fläppitaulun ääreen ja piirtää organisaatiokaavion. Kaaviossa on alarivissä saman verran ihmisiä ja koneita.

– Ihmisten kapasiteettiin täytyy alkaa täälläkin panostaa! Ihminen on se, joka laittaa ne koneet käyntiin. Tulevaisuuden tuottavuus ei tässä kilpailujen maailmassa tule niistä koneista, vaan hyvinvoivista ja osaavista ihmisistä, Kautto innostuu omalla työkentällään.

– Tiedetään, että tulevaisuuden menestyjät ovat luovia ja ajattelevia, koska robotit eivät siihen vielä hetkeen pysty. Surullista kyllä, luovuus ja ajattelu heikkenevät ensimmäisenä ihmisen kuormittuessa.

 

”Tulevaisuuden tuottavuus ei tässä kilpailujen maailmassa tule niistä koneista, vaan hyvinvoivista ja osaavista ihmisistä.” Henna

IWELLOn tehtävä on edistää erilaisissa organisaatioissa ihmisten fyysistä ja psyykkistä jaksamista. Erityisesti fokuksessa ovat johtamis- ja asiantuntijatehtävät, joissa palautuminen voi monien matkapäivien arjessa olla haastavaa.

IWELLOn avulla mitattavaa hyvinvointia

IWELLOn yritysvalmennuksissa asiakasyrityksen jokaista työntekijää valmennetaan henkilökohtaisesti hyvinvoinnin eri osa-alueitten näkökulmista. Jokainen työntekijä saa itselleen omat valmentajat.

– Eivät 60-vuotiaat naiset ja kolmikymppiset miehet nyt vaan tarvitse hyvinvoidakseen samanlaisia asioita. Ei hyvinvointia voi johtaa massana!

Valmennuksen vaikuttavuuden seurannassa IWELLO käyttää Firstbeat-hyvinvointianalyysia ja on rakentanut sen ympärille mitattavan tehokkaan valmennuksen. Työstä palautumisen ja sitä kautta työhyvinvoinnin tukemiseen haetaan yhä uusia mittareita.

Joissakin yrityksissä sairauspoissaolojen vähentäminen voi olla yksi laskettava asia, joka motivoi yrityksiä yhä kehittämään työhyvinvoinnin tukeaan. Asiantuntijayrityksissä harvoin kuitenkaan on paljon poissaoloja: niissä riskinä ovat liian kuormittuneet ihmiset.

Kuormittunut ihminen huomaa itse kuormitustaan aika harvoin. Ammattilaiselle se erottuu.

– Oma keho on hyvä kaveri kuormittumisen arvioimiseksi: Vatsa- ja suolisto-oireet, unettomuus ja unohtelu, aamuöiset heräilyt, ihottumat ja keskivartalolihominen ovat usein ensimerkkejä kuormittumisesta, Kautto luettelee.

IWELLO palvelee kaikkia asiakasyrityksiä samoilla perusperiaatteilla, mutta niiden erityiset haasteet huomioiden. – Olemme kiinnostuneita erilaisista organisaatioista, joilla on keskenään erilaisia haasteita. Kun organisaatio koostuu innostuneista, sitoutuneista henkilöistä ja yritys on vaikkapa kasvava start up, ovat haasteet tosi erilaisia kuin vakiintuneella organisaatiolla, jossa samat ihmiset ovat olleet ehkä vuosia sekä ovat melko selkeissä työtehtävissä.

Oma keho on hyvä kaveri kuormittumisen arvioimiseksi.

Myös alan tutkimusta seurataan IWELLOssa tiiviisti. – Onnellinen työntekijä tuottaa yhden kansainvälisen tutkimuksen mukaan 16 % enemmän liikevaihtoa, Kautto säteilee ja kertoo, että IWELLOssa oma henkilöstö on ykkösarvo.

On myös laskettu, että yksi hyvinvointiin sijoitettu euro tuo kuusi euroa takaisin. Harva sijoitus on niin tuloksellinen.

– IWELLOn tehtävä on tehdä perustiistaista kiva ja tuottava päivä! Jos sinun yrityksesi haluaa kokeilla tällaista lähestymiskulmaa, silloin luento tai tyky-päivä voisi olla sopivan kevyt, Kautto rohkaisee hyvinvoinnin johtamisen äärelle.

Kirjoittaja: Vilja Paavola/ Awesomedigi

IWELLO on työhyvinvoinnin valmennustalo. Teemme henkilöistä energisiä ja hyvinvoivia. Ja sivutuotteena syntyy tuloksekas organisaatio.