Energiaa töihin ja vapaa-aikaan

mennessä | tammi 6, 2016 | Ajan- ja stressinhallinta, Fyysinen hyvinvointi, Palautuminen, Ravitsemus | 0 Kommenttia

Kirjoitimme blogisarjan asioista, joilla voi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa työssä ja vapaalla. Blogisarja on kuusiosainen, linkit muihinkin kirjoituksiin on lopussa. Tervetuloa tutustumaan ja innostumaan!

shutterstock_226903828

4. Energiaa töihin ja vapaa-aikaan

Ajattele, että sinulla on tietty määrä energiaa käytettävissäsi joka päivä. Energian pitää riittää työpäivään ja sen vaatimuksiin, mutta myös vapaa-aikaan perheen kesken ja vieläpä harrastuksiin. Miten hallitset tämän yhtälön?

treeni8-1-27

 

 

Yksinkertaisesti se toimii näin:

  1. Huolehdi, että lataat itsellesi riittävän annoksen energiaa.
  2. Opettele tekniikka, jolla osaat käyttää lataamasi energian oikein annosteltuna.

musta_nuoli

Ensimmäinen tehtävä koskee tämän postaussarjan kolmea ensimmäistä kohtaa. Huolehdi terveydestäsi: terveellisestä ja energisoivasta ravinnosta, riittävästä fyysisestä kunnosta sekä laadukkaasta ja palauttavasta yöunesta, joka lataa akkusi.

Toinen tehtävä koskee henkisen stressin hallintaa. Mielesi täyttyy helposti kymmenistä asioista, joita sinun pitää päivän aikana tehdä ja suorittaa. Vaatimusten tulva virittää vireystasosi korkealle. Jatkuva korkea vireystaso kuluttaa runsaasti energiaasi, mikä on turhaa, sillä voit tehdä vain yhden asian kerrallaan.

Rentouttamalla kehosi, vapauttamalla hengityksesi ja keskittämällä huomiosi hetkeksi vaikkapa ympärilläsi kuuluviin, tuntuviin tai näkyviin ärsykkeisiin (ilmastoinnin humina, villapaidan lämpö, ikkunasta tulviva valo jne.) hiljennät mielesi vaatimukset hetkeksi. Vireystasosi laskee ja kehosi saa kaivatun tauon päivän kuormituksesta. Sinä säästät energiaasi ja saat palkinnoksi uutta latausta tarttua seuraavaan työhösi, olla läsnä perheellesi tai lähteä lenkille.

 

 

treeni8-1-9

 

Kokeile näitä

Hengitystehtävä

Mene rauhalliseen paikkaan ja tee rauhallisia hengitysharjoitteita. Hengitä sisään rauhallisesti ja puhalla ulos hieman rauhallisemmin. Tee tätä muutaman minuutin ajan ja keho ihan fysiologisestikin rauhoittuu. Saat virtaa ja keskittymiskykyä seuraavaan työtehtävääsi. Huomaatko muuten: saatat joskus luonnostaankin tehdä tällaisen harjoituksen tai saatat nähdä jonkun jossain tekemässä (mm. urheilijat, jotka keskittyvät suoritukseen). Ihan luonnollista siis.

 

Ohjattu harjoitus netistä

Yuotubesta löydät hyviä harjoitteita. Voit vaikka kirjoittaa ”Mindfullness harjoitus” ja edessäsi on monta hyvää videota. Tätä olemme käyttäneet ja asiakaspalaute on ollut hyvää. Koita sinäkin. Sopii sellaiselle, jolle tämä on aivan uutta.

 

 

treeni8-1-6

 

Kirjoittajina ovat IWELLOn valmentajat ja asiantuntijat. IWELLO Oy on työhyvinvoinnin strategiseen johtamiseen ja yksilöiden kokonaisvaltaisiin hyvinvointipalveluihin keskittyvä asiantuntijayritys. Listan vinkit perustuvat tiimin monialaiseen osaamiseen, ajankohtaiseen tutkimustietoon sekä pitkään työkokemukseen asiakkaiden parissa.

IWELLO_asiantuntija_HennaIWELLO_Asiantuntija_Satu2

Kirjoittajina tässä: Henna Kautto ja Satu Kettunen

 

 

 

Asiantuntijavalmentajat eri osa-alueista:

Henna Kautto, valmentaja, liikunnan asiantuntija, AmO, Master of Sport Studies.

Satu Kettunen, valmentaja, palautumisen asiantuntija, psykologi

Sanna Jämsén, valmentaja, liikunnan ja motivoimisen asiantuntija, LtM

Hanna Markuksela, valmentaja, tunnehallinnan ja ravitsemuksen asiantuntija, psykologi

Mari Stenman, valmentaja, ravitsemuksen ja liikunnan asiantuntija, LtM

Heikki Hurskainen, valmentaja, liikunnan asiantuntija, LtK

Hilla Häyhä, koordinaattori, terveyskasvatuksen opiskelija, TtK

Lisää asiantuntijoistamme: https://www.iwello.fi/yritys_asiantuntijat/

 

 

Innostu lisää www.iwello.fihttps://www.iwello.fi/

Katso valmennuksemme yritykselle: https://www.iwello.fi/palvelumme/iwellowork/

Katso valmennuksemme sinulle: https://www.iwello.fi/palvelumme/iwellotraining/

Seuraa aktiivista Facebook ja kerää uusinta tietoa hyvinvoinnista!

IWELLO on työhyvinvoinnin valmennustalo. Teemme henkilöistä energisiä ja hyvinvoivia. Ja sivutuotteena syntyy tuloksekas organisaatio.