Hyvinvoinnin sääntö: tee oikeita asioita oikein ja ota IWELLOmetodi™ ilmaiseksi käyttöösi!

mennessä | kesä 13, 2017 | Ajan- ja stressinhallinta, Palautuminen | 0 Kommenttia

Hyvinvoinnin sääntö: tee oikeita asioita oikein

”On niin paljon kaikkee. En mä ehdi, jaksa ja voi kaikkea.” Niinpä. Hyvinvointia tursuaa joka puolelta. On erilaisia hyvinvoinnin palveluntarjoajia, eri hyvinvoinnin osa-alueita, hyvinvointituotteita, -ohjeita, -vinkkejä, -mittauksia, -valmennuksia ja niin edelleen. Jos kaikkea yrittää ehtiä suorittaa, missä välissä on aikaa rentoutua ja palautua – voida hyvin? Mistä tietää, mihin hyvinvoinnissa pitää keskittyä, kun on niin paljon kaikkea?

Hyvinvoinnista puhutaan paljon, mutta teot ovat toinen juttu. Hyvinvointiteot ovat ajatuksia, valintoja ja tekoja, joilla tähdätään hyvinvoinnin kehittämiseen ja ylläpitoon. Hyvinvointiteot kuulostavat raikkailta ja lupaavilta, mutta kun niitä pitäisi ruveta toteuttamaan omassa elämässä, yllättäen eteen tuleekin jokin este.

Yleisimmät hyvinvointitekoja estävät mantrat ovat:

  1. en ehdi,
  2. en jaksa,
  3. en voi.

Et ehdi tehdä asioita, jotka saavat sinut voimaan hyvin? Mihin aika menee?
Et jaksa voida hyvin? Mikä syö energiasi?
Et voi voida hyvin. Mikä estää?

Nämä kysymykset johdattavat ajankäytön äärelle. Mikä elämässä vie niin paljon aikaa, ettei ehdi, jaksa tai voi voida hyvin?

Aika monella eiehtijällä kalenteri pursuaa erilaisia velvollisuuksia, kuten töitä, perhettä, kotihommia ja omia harrastuksia. Jos yrittää samaan aikaan leipoa lapsen harrastusjoukkueen myyjäisiin gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia raakamokkapaloja, siivota keittiötä, vastailla työmaileihin ja varailla omia ryhmäliikuntatunteja, ei ole ihme, ettei päivissä tunnu olevan tilaa.

Hyvinvointiohjeissa kehotetaan, että pitäisi oppia sanomaan ei kaikelle ylimääräiselle. Mutta miten sanot, jos et tiedä, mistä voisit kieltäytyä? Ehkä olisikin ein sijaan keskityttävä sanomaan kyllä asioille, jotka tuottavat hyvinvointia. Vähitellen ne asiat saavat sinut haluamaan niitä lisää. Kun haluat niitä lisää, annat niille enemmän arvoa, aikaa ja tilaa. Syntyy positiivinen hyvinvoinnin voimaantumisen kierre.

Näin opit sanomaan kyllä hyvinvoinnille

Pysyvän ja jokapäiväisen hyvinvoinnin taustalla on kolme asiaa:

  1. Itsetuntemus. Jotta voit voida hyvin, sinun pitää tietää, mikä tekee sinulle hyvää. Opettele kuulostelemaan itseäsi ja omia tarpeitasi. Miten? Pysähdy itsesi äärelle ennen päätöksiä. Kun vastaasi tulee uusi tarjous tai vaihtoehto, pyydä hetki aikaa. Sinulla on lupa miettiä. Sulje silmät ja hengitä syvään. Tunnustele vaihtoehtoja mielessäsi ja kehossasi. Mitä tunnet? Ihmisen toiminnan ohjaamisen taustalla vaikuttava tunnejärjestelmä (intuitio tai millä nimellä sitä haluaakaan kutsua), on yllättävän viisas näissä asioissa. Sinun pitää vain antaa sille tilaa ja ääni. Mitä tarvitset?
  2. Tieto. Kun tiedät, mitä tarvitset, sinun tulee tietää, miten toteuttaa se. Tässä kohtaa hyvinvointiin liittyvä tieto tulee ajankohtaiseksi. Erilaiset hyvinvointivinkit, -ohjeet ja -valmennukset voivat auttaa sinua löytämään juuri niitä konkreettisia asioita ja ajatusmalleja, joita hyödyntämällä pääset toteuttamaan juuri sinun elämääsi sopivia hyvinvointitekoja. Miten voit toteuttaa sen, mitä tarvitset?
  3. Motivaatio. Kun tiedät, mitä haluat ja miten toteuttaa se, tarvitaan enää motivaatiota. Haluatko todella edistää hyvinvointiasi juuri niillä teoilla, jotka olet valinnut? Jos sisimpäsi aloittaa ”en ehdi”, ”en jaksa” tai ”en voi” mantrat, palaa takaisin kohtaan 1. Voi olla, että olet tarttunut liian isoon palaan tai valinnut asioita, jotka eivät aidosti kummunneet sisältäsi. Jos olet edelleen sitä mieltä, ettet ehdi, jaksa tai voi, on kaivauduttava vähän syvemmälle ajan olemukseen.

Mistä aikaa, jaksamista ja voimista?

Oman elämänhallinnan peruspilari on keskittyä olennaiseen. Tee oikeita asioita oikein. Se on IWELLOmetodin™ perusperiaate. Sano kyllä niille asioille, jotka todella lisäävät hyvinvointiasi.

Se ei tarkoita, ettei epämukavuusalueella pitäisi välillä piipahtaa. Mutta on hyvä muistaa, että epämukavuusalue on väli-, ei päätepysäkki.

Olennainen löytyy tutkimalla tätä hetkeä, juuri nyt. Kysy itseltäsi, miten voit. Mitä vastaat? Aika usein tämä yksinkertaisen kysymyksen puute on se, mikä estää meitä voimasta hyvin. Miltä tuntui vastata? Emme tiedä, miten voisimme voida paremmin. Läsnäolo tässä hetkessä kertoo totuuden. Onko juuri tässä jotain, jota sinun pitäisi muuttaa voidaksesi paremmin?

Me IWELLOssa emme tiedä, miten mestari tai epäonninen olet ajanhallinnassa. Mutta me tiedämme, että matka ajanhallinnan asiantuntijaksi voi olla haastava tallustaa yksin. Usein omaa elämää on vaikea katsoa uusista näkökulmista. Siksi on voimauttavaa jutella asioistaan jonkun kanssa. Joskus oman elämän hahmottamiseen tarvitaan jotain konkreettista, kuten hyvinvointimittausta tai ajankäytön, ruokailutottumusten ja liikunnan analysointia. Jos apu ei olisi pahitteeksi, ole yhteydessä meihin (henna@31.217.192.81), niin mietitään yhdessä sinulle sopivia ratkaisuja.

Tutustu IWELLOn toivottuun kesänettivalmennukseen tästä linkistä!

Hinta vain 39,90 € (voimassa juhannukseen asti, normaalisti 49,90€).

Merianna Rossi
Sisällöntuottaja, IWELLO Oy
merianna@31.217.192.81, 045 8027000

Merianna ihmettelee hyvinvointitekojen positiivisuuskierrettä: kun huomaa voivansa hyvin, haluaakin lisää asioita, jotka tuottavat hyvinvointia. Hän harjoittelee tällä hetkellä joon sanomista niille asioille, joita todella kaipaa.

~~~

”I don’t have time or energy or change to do things that make me feel better.” Does that sound familiar to you? Lack of time, lack of energy and restrictive external resources are the most common reasons why people don’t do things that make them feel better. If you wan’t to surpass them, you need

  1. to know what you need,
  2. to know what things you need to achieve things you need and how to do them and
  3. motivation to fulfill your wellfare acts.

How? Contact us: henna@31.217.192.81!

~~~

IWELLO on työhyvinvoinnin valmennustalo. Teemme henkilöistä energisiä ja hyvinvoivia. Ja sivutuotteena syntyy tuloksekas organisaatio.