Innosta muita – siten muut innostavat sinua

mennessä | tammi 6, 2016 | Ajan- ja stressinhallinta, Palautuminen | 0 Kommenttia

Kirjoitimme blogisarjan asioista, joilla voi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa työssä ja vapaalla. Blogisarja on kuusiosainen, linkit muihinkin kirjoituksiin on lopussa. Tervetuloa tutustumaan ja innostumaan!

Innosta muita – siten muut innostavat sinua

Työpäivän mielekkyyteen vaikuttaa tietenkin se, millä tavalla omaan työhönsä suhtautuu ja minkälaisessa työilmapiirissä työskentelee. Parhaimmillaan työssä on sopivasti haasteita ja riittävästi voimavaroja, joiden ansiosta vaatimukset ovat kohdattavissa. Työ on palkitsevaa, kun näkee aikaansaamansa tulokset ja saa niistä kiitosta. On innostavaa, kun työssään voi kehittyä ja tehdä töitä hyvässä työporukassa, jossa voi jakaa onnistumiset ja vastoinkäymiset.

Aito innostus. Kun sitä tuntee omaa työtään kohtaan, on töiden tekeminen todella paljon mukavampaa.

Työilotesti

Ota kynä ja paperi esille:

  1. Mitkä asiat saavat sinut viihtymään työssäsi ja työtehtävissäsi?
  2. Mitkä asiat saavat sinut tuntemaan iloa töihin mennessäsi ja työtehtäviä tehdessäsi?
  3. Tuovatko mukavat työkaverit iloa päivääsi?
  4. Onko palkitsevaa saada asiakas tyytyväiseksi?
  5. Rakastatko työssäsi aikaansaamisen tunnetta?

Mieti hetki vastauksia näihin kysymyksiin. Voisit napata nämä kysymykset ja seuraavassa palaverissa työpaikalla pyytää muitakin vastaamaan näihin.

Kaiken takana on… Mitä?

Motivoituminen työtehtäviin voi joskus tuntua haasteelliselta. Silloin on hyvä palauttaa mieliin pohjimmainen syy, miksi töitä tekee. Jos se on palkka, sekin on toki hyväksyttävä motivaattori. Mieti kaikkia niitä mukavia asioita, jotka palkka tekee elämässäsi mahdolliseksi.

Lisäksi voit pohtia, mitä hyvää luot itsellesi ja ympärillesi tekemällä töitä. Kun tätä pohjimmaista syytä pitää mukanaan työnteon arjessa, on paljon helpompi tarttua myös niihin ikäviltä tuntuviin tehtäviin. Jos työtehtäviin tarttuminen takkuaa, aloita helpoimmasta työtehtävästä ja siirry haasteellisempiin tehtäviin, kun olet jo päässyt vauhtiin.

Teoilla on väliä

Työntekijä voi yleensä ainakin jossain määrin vaikuttaa siihen, minkä tyyppisiä tehtäviä työhön kuuluu sekä miten työtänsä toteuttaa. Voisitko järjestellä työtehtäviäsi uudestaan tai ottaa jonkin uuden haasteen vastaan? Esimerkiksi nuoremman työntekijän perehdyttäminen tehtävään voi olla oikein antoisaa ja palkitsevaa.

Työpaikan yleisellä ilmapiirillä on suuri merkitys työviihtyvyydelle. Hyvän työilmapiirin luominen on meidän kaikkien vastuulla. Luotko itse hyvää henkeä työpaikallasi – katsotko asioita positiivisesta näkökulmasta ja kannustatko ja annatko hyvää palautetta kollegoillesi? Näillä on suuri merkitys, ei vain työkavereillesi, vaan myös sinulle itsellesi. Anna siis hyvän kiertää.

Innostus tarttuu helposti. Huonosti toimivista asioista ei kannata jumiutua valittamaan kahvihuoneeseen, kun asennettaan muuttamalla ne voi kääntää mielekkäiksi haasteiksi. Innosta omalla esimerkilläsi ja tue muiden innostusta.

Kirjoittajina ovat IWELLOn valmentajat ja asiantuntijat. IWELLO Oy on työhyvinvoinnin strategiseen johtamiseen ja yksilöiden kokonaisvaltaisiin hyvinvointipalveluihin keskittyvä asiantuntijayritys. Listan vinkit perustuvat tiimin monialaiseen osaamiseen, ajankohtaiseen tutkimustietoon sekä pitkään työkokemukseen asiakkaiden parissa.

Seuraa aktiivista Facebook ja kerää uusinta tietoa hyvinvoinnista!

IWELLO on työhyvinvoinnin valmennustalo. Teemme henkilöistä energisiä ja hyvinvoivia. Ja sivutuotteena syntyy tuloksekas organisaatio.