IWELLO ja Logstor: ”Työn on tarkoitus tuottaa vireyttä koko elämään”

mennessä | joulu 22, 2016 | Ajan- ja stressinhallinta, Asiakastarinoita, Fyysinen hyvinvointi, Palautuminen, Ravitsemus | 0 Kommenttia

Työhyvinvoinnista puhuminen ei ole pelkkä trendi-ilmiö, vaan muutos parempaan työelämään – sillä edellytyksellä tietenkin, että puheet muuttuvat teoiksi ja ihmiset todella saavat työkaluja oman hyvinvointinsa parantamiseen. Tähän tartuttiin Logstorilla.

Olen aivan varma, että kun ihmiset voivat töissä hyvin, he motivoituvat ja suorittavat enemmän ja paremmin. Ja kyllä ne eurot sitten pitkässä juoksussa rantautuvat viivan alle.” – Juhani

Kuulostaa kliseiseltä, mutta Logstorin toimitusjohtaja Juhani Ruotsalainen äänessä ei ole kiiltokuvakuorrutetta. Juhanin mielestä ihmisten johtaminen on asiakaspalvelutyötä ja hänestä on ilo tehdä sitä. Trendikästä? Ei, vaan Juhanin mukaan yksinkertaista ja oikeaa johtamista.

Logstorilla puheet muuttuivat konkreettisiksi teoiksi, kun heillä päätettiin syksyllä 2016 ryhtyä yhteistyöhön IWELLOn kanssa. IWELLOn Hennan esiteltyä yritystä, Juhani totesi, että IWELLOn kokonaisvaltainen hyvinvoinnin valmennus vastaisi juuri Logstorin tarpeisiin.

IWELLOn kokonaisvaltainen hyvinvoinnin valmennus on intensiivinen prosessi, jossa pahoinvointia ei vain voivotella, vaan sen työstämiseen paneudutaan tosissaan. Niin, että tuloksia tulee käytännössä ja ihminen saa konkreettisia eväitä voida paremmin. – Loppujen lopuksihan työhyvinvointi ja muu hyvinvointi kulkevat vahvasti käsi kädessä, toteaa Logstorin talouspäällikkö Anna Korpelainen.

Yksilöllinen valmennus

Logstorin asiantuntijatiimissä, jossa puolen vuoden mittaista kehittämisohjelmaa parhaillaan toteutetaan, on parisenkymmentä ihmistä. Jokainen on eri elämänvaiheella varustettu yksilöllinen itsensä ja jokaisella on henkilökohtainen käsitys hyvinvoinnistaan. IWELLOlla niin saa ollakin, koska ensin Firstbeat-hyvinvointimittauksella tutustutaan hyvinvoinnin nykytilaan ja sen pohjalta järjestetään henkilökohtaiset tapaamiset ja keskustelut IWELLOn hyvinvoinnin eri osa-alueiden asiantuntijoiden kanssa. Hyvinvoinnin parantaminen lähtee kokonaisvaltaisen ihmisen tarpeiden kuuntelusta ja niihin vastaamisesta.

Logstorin myyntipäällikkö Marko Hacklin on innoissaan IWELLOn valmennuksesta. – Nykyihmisen pitää olla kaikessa mestari ja aina skarppina. Valmennuksesta saa apua ja eväitä kaikkien elämän osa-alueiden yhteen sovittamiseen ja hyvinvoinnin parantamiseen.

”Minulla ei ole ongelmia hyvinvoinnissa, mutta onhan siitä aina hyödyllistä keskustella asiantuntijan kanssa. Nytkin sain esimerkiksi IWELLOn valmentajalta Nooralta loistavia treenivinkkejä, joilla voin nopeuttaa tavoitteideni saavuttamista, Marko miettii. Tavoitteiden saavuttaminen inspiroi ja antaa voimaa myös työhön.”

Annasta taas tuntui, että hektisyys on ottanut vallan hänen elämässään, eikä mihinkään ole enää aikaa. Hän odottaakin saavansa IWELLOlta kokonaisvaltaista hyvinvoinnin mentorointia ja erityisesti apua kiireen hallintaan. – Toivoisin valmennuksen jälkeen olevani eheämpi, rauhallisempi ja tehokkaampi pakkaus kaikin puolin.

”Varsinkin yksilövalmennuksessa koen saaneeni hyvää palautetta ja tsemppausta juuri minun tarpeeni huomioon ottaen. Firstbeat-mittaus oli positiivinen tapa seurata kokonaisvaltaisesti käyttäytymistäni vuorokauden ympäri. Seuraavalla kerralla olisi kiva, jos vastaava mittaus tehtäisiin myös valmennuksen jälkeen tapahtuneiden muutosten konkretisoimiseksi.” – Anna

Logstorilla on käynnissä IWELLOn valmennuskonsepti, joka sisältää äärettömän tarkkaan suunnitellun valmennuskokonaisuuden. Valmennukseen kuuluu fyysinen, psyykkinen ja ravitsemusvalmennus sekä ryhmäkoulutuksissa ajan-, stressin- ja itsensäjohtamisvalmennusta.

Marko ja Juhani uskovat, että hyvinvointivalmennuksesta on hyötyä sekä ihmisille itselleen että koko organisaatiolle. Esimerkiksi levon merkitys ymmärretään, paineet saadaan hanskaan ja työstä tulee mielekkäämpää. – Juhani on sanonut hyvin, että työn ei ole tarkoitus tappaa. Työn on tarkoitus tuoda vireyttä ja energiaa koko elämään, Marko hymyilee.

”Ei se ole mitään liirumlaarumia, että jokainen työntekijä on tärkeä ja arvokas yksilö.” – Juhani

Naulan kantaan, Juhani! Jäämme odottamaan Logstorilaisten ajatuksia valmennuksen päätyttyä.

// Lyhyesti: IWELLO pitää Logstorin asiantuntijatiimille kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmennuksen, jossa perehdytään asiantuntijoiden hyvinvoinnin nykytilaan Firstbeat-mittauksen ja IWELLOn valmentajien kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta, miten hyvinvointia voisi parantaa. Valmennus on otettu innolla vastaan ja siltä odotetaan vinkkejä erityisesti ajanhallintaan ja treeniin. //

Merianna Rossi
Sisällöntuottaja, IWELLO Oy
merianna@31.217.192.81, 0458027000

Tutustu asiakkaaseemme:

LOGSTOR

 

IWELLO on työhyvinvoinnin valmennustalo. Teemme henkilöistä energisiä ja hyvinvoivia. Ja sivutuotteena syntyy tuloksekas organisaatio.