IWELLO ja Nordea: eväitä hyvään työpäivään

mennessä | marras 11, 2016 | Ajan- ja stressinhallinta, Asiakastarinoita | 0 Kommenttia

”Tänään tulee hyvä päivä.”

Näin ajatellaan Nordea Premium Banking varallisuudenhoitoyksikössä. Mutta miten päivästä tulee hyvä? Sitä mietittiin varallisuudenhoitoyksikön tiimipäivässä yhdessä IWELLOn Hennan kanssa.

IWELLOn Nordea Premium Bankingin tiimille pitämässä koulutuksessa kuultiin ja tultiin kuulluiksi, pohdittiin, oivallettiin ja opittiin, lumouduttiin, rentouduttiin ja naurettiin. Henna onnistui luomaan turvallisen ilmapiirin, jossa oli helppoa jakaa niin ajatuksia kuin kysymyksiäkin.

Mistä idea sai alkunsa?

IWELLOn ja Nordean yhteistyö sai alkunsa, kun esimiehet Iiris Pursiainen (Premium Banking Järvi-Suomi) ja Taina Myyryläinen (Premium Banking Jyväskylä) kaipasivat tiimien yhteiseen tiimipäivään jotain pientä ekstraa, joka virittäisi osallistujat rennolle ja onnelliselle mielelle. Toiveena oli myös virkistää tiimin sisäistä yhteistyötä.

Jostain takaraivosta pulpahti muistikuva IWELLOsta. Iiris ja Taina olivat yhteydessä IWELLOn Hennaan ja ensimmäinen suunnittelutapaaminen lyötiin lukkoon.

IWELLOlle jokainen asiakas on yksilöllinen, joten kaikki koulutukset räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaiseksi. Sen vuoksi Henna halusi tavata Nordean Iiriksen ja Tainan pari kertaan ennen varsinaista koulutustapahtumaa. Tapaamisissa kolmikko suunnitteli koulutusta ja Iiriksellä ja Tainalla oli mahdollisuus kommentoida ja esittää toiveita.

”Tuntui, että saimme todella vaikuttaa koulutuksen sisältöön. Koulutus räätälöitiin toiveidemme mukaan juuri sellaiseksi kuin toivoimme.” Iiris ja Taina

Premium Bankingin varallisuudenhoitoyksikössä työtä tehdään itsenäisesti yhdessä. Se tarkoittaa, että jokaisella tiimiläisellä on ainutlaatuinen merkitys itsenäisenä toimijana. IWELLOlla tiedetään, että vaativat itsenäiset työtehtävät saavat hurjasti potkua yrittäjämäisestä asenteesta.

Omaan työhön voi vaikuttaa yllättävän paljon – työpaikasta riippumatta – kun oivaltaa, mikä merkitys omalla työhön liittyvällä asenteella on. Tämän vuoksi Nordealle suunnitellun koulutuksen teemaksi valikoitui sisäinen yrittäjyys.

Koulutuksessa puhuttiin Nordean työarjesta Nordean kielellä. Henna esitteli sisäiseen yrittäjyyteen liittyvien vakuuttavien tutkimustulosten pohjalta ihanan käytännönläheisiä esimerkkejä, joista jokainen saattoi poimia jotain omaan arkeensa. Iiriksen ja Tainan mielestä koulutukseen liittyvät odotukset täyttyivät hyvin.

Koulutuksesta jäi paljon mielenkiintoista naposteltavaa ja voimauttavia käytännön vinkkejä arkeen. Oma työhyvinvointi on aika pitkälle omissa käsissä. Iiris ja Taina esimerkiksi huomasivat, miten valtava merkitys pienillä tauoilla työpäivän aikana onkaan. Koulutuksen jälkeen avokonttorissa työskentelevät Iiris ja Taina etsivät yhteisen pienen taukosopen, joka paitsi konkreettisesti myös symbolisesti siivoaa työasiat mielessä järjestykseen; uutena taukohuoneena toimii nimittäin siivouskomero.

”Kahvitauolla me ollaan kuin Pulttiboisin hahmot. Vitsaillaan ja nauretaan kaikelle. Työroolit saa ripustaa taukohuoneen oven ulkopuolelle ja sisällä me ollaan ihan vain me. Tauon jälkeen on ihan eri fiilis jatkaa taas töitä.” Iiris ja Taina

Niin, itse voi vaikuttaa omaan työhön ja työhyvinvointiin. Voi vaikka rikkoa rutiineja ja istahtaa siivouskomeroon tauolle. Hyvä päivä syntyy, kun sellaisen päättää tehdä. Ja jos inspiraatio on hukassa, IWELLO auttaa.

Merianna Rossi
Sisällöntuottaja, IWELLO Oy
merianna@31.217.192.81, 0458027000

IWELLO on työhyvinvoinnin valmennustalo. Teemme henkilöistä energisiä ja hyvinvoivia. Ja sivutuotteena syntyy tuloksekas organisaatio.