IWELLO ja Relator: Hyvinvointia ja ratkaisuja asiantuntijatyön haasteisiin

mennessä | joulu 22, 2016 | Ajan- ja stressinhallinta, Asiakastarinoita, Fyysinen hyvinvointi, Palautuminen, Ravitsemus | 0 Kommenttia

Asiantuntijatyö on nykypäivänä projektiluontoista. Useita työprojekteja rullaa samaan aikaan, pitäisi olla siellä ja täällä, muistaa jokaisen projektin yksityiskohdat ja vaihtaa sujuvasti projektista toiseen. Projektien eteneminen ei ole aina itsestä kiinni, mutta etanavauhtia etenevät hommatkin syövät aivokapasiteettia jossain takaraivossa. Kunpa edes joskus saisi keskittyä pelkästään yhteen asiaan kerrallaan.

Ajanhallinta on yksi keskeisimpiä haasteita asiantuntijatyössä. Ajanhallinta vaikuttaa paitsi työn tekemiseen, myös työpaikan tunneilmastoon. Stressi, paineet, kiireen tuntu ja riittämättömyys kummittelevat lähes kaikilla työpaikoilla. Työelämätutkimusten mukaan negatiiviset tunteet heikentävät ajattelua, luovuutta, innovatiivisuutta ja työn mielekkyyttä. Työssä jaksaminen ja suoriutuminen kärsivät.

Relator Oy on kasvava jyväskyläläinen ICT-asiantuntijayritys, jolle asiantuntijatyön projektiluontoisuus ja ajanhallinnan haasteet ovat tuttuja.

”Työmme on sellaista, että samaan aikaan on meneillään useita eri projekteja, joita pitää viedä tasapuolisesti eteenpäin. Monilla asiantuntijoillamme on monipuolista osaamista, jolloin työnkuva ja projektitkin saattavat olla laajoja. Lisäksi työskentelemme tietoturvakriittisten projektien parissa, jossa vaaditaan tarkkuutta.” Laura, Katja ja Kaisa

Tapasimme Relatorin ihanien naisten, toimitusjohtaja Laura Leppäsen, henkilöstöpäällikkö Katja Kaarion ja markkinointipäällikkö Kaisa Ruotsalan kanssa lenkkeilyn ja hyvinvoinnin merkeissä Jyväskylän Harjulla.

– Meillä halutaan, että töissä on kiva olla, naiset toteavat. Relatorilla työhyvinvointiin on panostettu jo monien vuosien ajan, mutta aina löytyy uusia keinoja sen kehittämiseen. Työhyvinvointi tarvitsee jatkuvaa ylläpitoa ja siksi siihen voi olla hyvä pyytää apua ja vinkkejä muualta.

Relatorilaisille järjestettiin kesällä 2016 työhyvinvointimittaus, josta nousseita asioita haluttiin lähteä kehittämään. Tässä apuna oli IWELLO, jolla on paljon kokemusta hyvinvoinnin kehittämisestä mittausten tulosten pohjalta. Relatorilaiset kaipasivat erityisesti vinkkejä työpäivän aikana palautumiseen ja rentoon, mutta tehokkaaseen ajankäyttöön. IWELLOn valmentajien, Satun, Sannan, Hannan ja Hennan kanssa ryhdyttiin miettimään keinoja palautumisen lisäämiseen ja stressin lievittämiseen esimerkiksi tunteiden hallinnan avulla.

”IWELLOn valmennuksessa käytiin läpi vinkkejä ja ajatuksia, jotka herättelivät kiinnittämään huomiota omiin työtapoihin.” Katja

Esimerkiksi valmennuksessa tehdyt hengitysharjoitukset havahduttivat, miten helpottavalta ja tehokkaalta tuntuu keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Aikatauluttamisen ohjeet puolestaan helpottivat arkea; hyvin aikataulutettu on puoliksi tehty.

”Kyllä se riittämättömyyden tunne tulee aika pitkälti itsestä. Välillä on tietysti asioita, mitkä on pakko tehdä, mutta muuten on hyvä osata ottaa rennosti. Valmennus sai meidät havahtumaan siihen, että itselle saa olla armollisempi.” Laura, Katja ja Kaisa

”Kun mietit, kauanko sinulla menee tietyn työhomman suorittamiseen aikaa, tuplaa se. Usein hommiin vierähtää suunniteltua pidempään, ja jos luppoaikaa jää, sehän on vain palkkio hyvästä työstä!” IWELLOn Henna

Valmennuksen tulokset

Relatorilla voitiin hyvin ja valmennuksen myötä vielä paremmin. – Jokainen työhyvinvointiin laitettu euro tulee kyllä takaisin firmaan, kun työntekijät kokevat olevansa tärkeitä, nauttivat työstään, innostuvat ja innovoivat, toimitusjohtaja Laura Leppänen hymyilee.

// Lyhyesti: Relator Oy kaipasi vinkkejä ja valmennusta asiantuntijatyön ajan- ja stressinhallintaan. Relatorilaisille järjestettiin hyvinvointimittaus, jonka tulosten pohjalta suunniteltiin tarpeisiin vastaava hyvinvointivalmennus IWELLOn kanssa. Valmennuksen pääteemoja olivat ajan- ja stressinhallinta ja niihin pureuduttiin yhteisillä iltapäiväkahveilla perjantaisin sekä erilaisten konkreettisten harjoitusten kautta. Relatorin Katjan sanoin: ” IWELLOn valmennuksessa käytiin läpi vinkkejä ja ajatuksia, jotka herättelivät kiinnittämään huomiota omiin työtapoihin”. //

Merianna Rossi
Sisällöntuottaja, IWELLO Oy
merianna@31.217.192.81, 0458027000

Lue Relatorin työhyvinvoinnin johtamisesta tästä lisää.

IWELLO on työhyvinvoinnin valmennustalo. Teemme henkilöistä energisiä ja hyvinvoivia. Ja sivutuotteena syntyy tuloksekas organisaatio.