Pienilläkin teoilla voi päästä huipputuloksiin hyvinvoinnissa – tämän tietävät IWELLOn painonhallintavalmennukseen osallistuneet. Valmennettavat kertoivat palautteissaan henkilökohtaisten tavoitteidensa saavuttamisesta, painon laskusta ja terveellisten elämäntapojen vakiintumisesta valmennuksen avulla. Näiden myötä esimerkiksi verenpaine- ja nivellääkitys pystyttiin lopettamaan. Valmennus osoitti, että kuka tahansa voi onnistua!

 

”Mikäpä muu saa kehon ja mielen rauhoittumaan paremmin kuin kunnon huumori parhaiden ihmisten seurassa.” IWELLOn valmentaja Satu

Mitä?

– IWELLOn melkein vuoden mittainen painonhallintavalmennus oli hyvä ja merkityksellinen satsaus työnantajalta, Jyväskylän kaupungin kaupunkirakennepalveluiden asuntoasiantuntija Eija Kuokkanen kehuu. Valmennus kohdistettiin halukkaille kaupunkirakennepalveluiden työntekijöille. Valmennuksen tarkoituksena oli auttaa osallistujia tunnistamaan hyvinvointiinsa vaikuttavia tekijöitä sekä lisätä hyvinvointia ja energiaa yksilöllisillä, omaan arkeen sopivilla valinnoilla. Vähän enemmän ja säännöllisempää liikuntaa, tasainen ateriarytmi, riittävästi lepoa sekä lisää armollisuutta ja arvostusta itseä kohtaan. – Valmennuksen hyödyt näkyvät konkreettisesti paremmassa työssä jaksamisessa ja tehokkaammassa palautumisessa, Eija kiittää.

Miten?

Valmennus sisälsi teoriapainotteisia ryhmävalmennuksia elämänhallintaan ja ravitsemukseen liittyen. IWELLOn Anna-Maijan ravintovalmennuksessa mietittiin esimerkiksi nopeita, mutta terveellisiä ruokia, ja vuodenajan vaikutusta ruokailuun. Henkisen hyvinvoinnin valmennuksessa huomattiin ajanhallinnan merkitys; jatkuva stressi vaikeuttaa painonhallintaa. Tätä varten IWELLOn Satu opetti mm. rentoutusharjoituksia ja hyvän unen reseptejä. – Moni oivalsi, että painon pudotus ja hallinta on todellakin muutakin kuin syömisen ja liikkumisen säätelyä, Satu huomauttaa.

Valmennukseen sisältyi lisäksi viikoittainen yhteinen kuntosaliharjoittelu. – Pakko mainita, että asiakkaat tekivät aina tosi tehokkaasti ja keskittyneesti treenin ja kehityksen huomasi silmissä! Lankkua tehtiin aina lopussa 3×45 sekuntia ja mielestäni se on kunnioitettava aika tehdä lankkua, IWELLOn Hilla hymyilee.

 

”Kuntosali oli ihan parasta! Treenin tehoa pystyi säätämään oman tilanteen mukaan.” – valmennettava Eija Kuokkanen

Miksi?

Valmennus tuotti uskomattomia tuloksia niin fyysisessä kuin psyykkisessäkin hyvinvoinnissa (kerätty valmennettavien palautteista):

 • asiakkaat saivat käytännöllisiä ja tehokkaita vinkkejä oman hyvinvointinsa parantamiseen ja ylläpitoon,
 • löysivät liikunnan ilon,
 • lisäsivät viikoittaista arkiliikunnan määrää ja
 • tekivät liikunnasta säännöllisen harrastuksen,
 • ruokailurytmi muutettiin säännölliseksi ja aamupala vakiintui ihanaksi tavaksi aloittaa päivä,
 • paino lähti laskuun, jonka myötä eräs asiakas pystyi lopettamaan verenpainelääkityksensä,
 • arkinen liikkuminen helpottui
 • nivelrikkolääkitys pystyttiin lopettamaan,
 • kuorsaaminen loppui,
 • armollisuus itseä kohtaan lisääntyi,
 • olotila keveni ja yleinen jaksaminen parani.

”Muutos kannatti ehdottomasti tehdä.” valmennettava Eija Kuokkanen

Elämäntapamuutos kuulostaa isolta asialta, mutta sen läpi käynyt Eija korostaa sen olevan täysin mahdollista – iästä ja taustasta riippumatta. Hyvän ryhmän ja huippuvalmentajien avulla paremmista valinnoista tulee pysyvä elämäntapamuutos. Lisääntynyt hyvinvointi on voimaantumista, energisempiä päiviä, pirteyttä, tunteiden hallintaa, armollisuutta itseä kohtaan, parempaa palautumista sekä elämänhallintaa.

// Lyhyesti: Jyväskylän kaupungin kaupunkirakennepalveluiden halukkaat työntekijät osallistuivat IWELLOn painonhallintavalmennukseen. Valmennuksessa laadittiin henkilökohtaisia hyvinvointitavoitteita ja opeteltiin tekemään niitä edistäviä, hyvinvointia lisääviä arkisia valintoja. Valmennuksen avulla asiakkaat saavuttivat tavoitteensa, lisäsivät liikuntaa ja tekivät olostaan energisemmän. ”Painonhallintavalmennus oli hyvä ja merkityksellinen satsaus työnantajalta” Jyväskylän kaupungin kaupunkirakennepalveluiden asuntoasiantuntija Eija Kuokkanen kehuu. //

Merianna Rossi
Sisällöntuottaja, IWELLO Oy
merianna@iwello.fi, 0458027000

Merianna ihmettelee, miten hyvinvointia edistävät asiat tuntuvat välillä niin isoilta, vaikka ne eivät oikeasti olisi sitä. Hän harjoittelee tällä hetkellä hyvinvoinnin pilkkomista palasiksi, jolloin yhden asian haltuun ottaminen on helpompaa.

Tutustu lisää asiakkaaseemme:

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *