IWELLOn siivoustalkoot: (työ)elämä kuntoon

mennessä | maalis 27, 2017 | Ajankohtaista | 0 Kommenttia

Mitä henkilökohtainen hyvinvointi oikeastaan on? Hyvinvointi on subjektiivinen konsepti – henkilökohtainen kokemus, joka koostuu psyykkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta ulottuvuudesta. Jos halutaan lisätä hyvinvointia tai keskittyä sen ylläpitämiseen, mistä kaikki lähtee? Mikä on hyvinvoinnin ydin? Mitä konkreettista hyötyä työntekijöiden hyvinvoinnista on yrityksen menestymisessä? Näihin kysymyksiin vastaa 22.2.2017 uuden aikakauden aloittanut IWELLO.

22.2.2017 IWELLO lanseerasi hyvinvoinnin uuden aikakauden alkavaksi. IWELLOn lanseeraustapahtuma toteutettiin verkossa IWELLOn kanavissa Facebookissa, Youtubessa ja verkkosivuilla. Facebookin livevideolla IWELLOn Henna kertoi yrityksen uusista tuulista ja vastaili katselijoiden kysymyksiin. Myös IWELLOn uudet verkkosivut avattiin ja sekä siellä että Youtubessa julkaistiin upea lanseerausvideo.

Pää edellä

Mikä nyt sitten on sitä uusinta uutta, mihin IWELLO käänsi keulan? Se on paremman, kokonaisvaltaisemman ja yksilöllisemmän hyvinvoinnin tukeminen valmennuksen avulla. Hyvinvoinnin, jonka alku ja juuri on päässä.

– Tietotyöläisen tärkein työväline on toimiva pää, josta koko hyvinvointi lähtee. Tietotyöläisen hyvinvoinnin avainasioina ovat kiireettömyys ja stressin vähentäminen. Tutkimukset osoittavat, että vähemmällä saavutetaan enemmän, kun keskitytään olennaiseen ja karsitaan turha, Henna kertoo.

Enemmän vähemmällä

Mitä uutta IWELLO lanseerasi? Digialustaa, kansainvälistä yhteistyötä ja kumppanuuksia veikattiin. Vastaus on: ei mitään lisää, vaan enemmän vähemmällä.

IWELLOlla on kuunneltu yritysjohtajien, päättäjien ja työntekijöiden hyvinvoinnin tarpeita. Huomasimme, että työpaikoilla ollaan täynnä kaikkea ylimääräistä, mikä aiheuttaa enemmän tekemistä, tehottomuutta ja stressiä. Ratkaisu ei ole lisätä kuormaa hyvinvointihömpällä, vaan nyt on aika yksinkertaistaa työtä ja elämää ja keskittyä olennaiseen. Uuden IWELLOmetodin valmennuksissa mietitään, miten jokainen voisi henkilökohtaisesti luopua turhasta tehdäkseen tilaa sille, mikä on aidosti tärkeää. Näin paitsi hyvinvointi lisääntyy, myös tehokkuus, luovuus ja tulokset kasvavat.

Hennan neljä vinkkiä elämän yksinkertaistamiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen niin työpaikalla kuin kotonakin toteutettaviksi:

  1. Pidä koti järjestyksessä ja toimivana – kun koti on järjestyksessä ja siellä on vain niitä asioita, joita todella tarvitset, kodista muodostuu miellyttävä palautumiskeidas. Järjestetyssä kodissa mieli rauhoittuu ja arjen pyörittäminen helpottuu.
  2. Opettele avaamaan sähköpostit vain silloin, kun pystyt todella paneutumaan niihin. Järkevä ja tehokas sähköpostiliikenteen hallinta säästää aikaa ja helpottaa informaatioähkyä. Eli käsittele jokainen sähköposti vain kerran, jolloin säästät aikaa, eikä mieli kuormitu turhaan. Älä myöskään varastoi ylimääräisiä viestejä kansioihin, vaan poista ne, joita et tule enää tarvitsemaan.
  3. Suunnittele ruokailut etukäteen, jolloin teet parempia valintoja ja säästät aikaa ja rahaa. Suunnittelematon ruokailu johtaa helposti ”nyt on nälkä, pakko saada jotain” –pikaostoksiin, jotka ovat ensinnäkin kertaostoksina kalliimpia ja toisaalta ne eivät ole välttämättä yhtä terveellisiä kuin etukäteen suunnitellut välipalat. Hyvä tapa on esimerkiksi tehdä kerran tai pari viikossa tulevien päivien ruokailusuunnitelmat ja ruokahankinnat. Toimii niin yksin, kaksin kuin isommankin perheen kanssa!
  4. Tee tietoisia valintoja liikunnan ja liikkumattomuuden välillä. Usein ajan puute on suurin syy liikunnan vähäisyyteen. Hyväksy se, ettei sinulla ole välttämättä aikaa tai kiinnostusta juosta viittä kertaa viikossa kuntoilukeskuksessa ja nauti sen sijaan yksinkertaisemmista tavoista liikuttaa itseäsi. Niin kuluneelta kuin se kuulostaakin, panosta hyötyliikuntaan. Käy kaupassa jalkaisin tai saata lapsi harrastuksiin pyörällä. Putsaa lumet pihasta enemmän työtä aiheuttavalla lapiolla lumikolan sijaan ja kiikuta koira kymmenen minuuttia pidemmälle lenkille.

Miten?

Hyvinvointi ei parane itsestään. Sen eteen pitää tehdä asioita. Jotta näistä asioista ei tulisi taas yksi huolenaihe, ne tulee valita harkiten ja perustellusti. Myös yrityksissä hyvinvointia voi suunnitella ja siitä voi tehdä osan strategiaa. Näitä varten IWELLO on kerännyt osaavan hyvinvoinnin eri osa-alueiden asiantuntijoiden tiimin.

IWELLO on hyvinvointialan suunnannäyttäjä. Tämän vuoksi oraakkelimme kaivavat kristallipallonsa säännöllisesti esiin ja toimintaa suunnataan ja kehitetään jatkuvasti. Me kuljemme tuntosarvet pystyssä ja etsimme hyvinvointia haittaavia ja edistäviä tekijöitä. Tiedämme, että hyvinvointi ei ole rakettitiedettä. Mutta jos hyvinvoinnissa keskitytään vääriin asioihin, siitä tulee liian vaikeaa. Siksi olennaista ei ole niinkään tuottaa uutta, vaan keskittyä olemassa olevaan ja sen katsomiseen uudesta näkökulmasta.

 

Merianna Rossi
Sisällöntuottaja, IWELLO Oy
merianna@31.217.192.81, 0458027000

IWELLO on työhyvinvoinnin valmennustalo. Teemme henkilöistä energisiä ja hyvinvoivia. Ja sivutuotteena syntyy tuloksekas organisaatio.