Kestävän liikuntamotivaation kolme arkista keinoa

mennessä | heinä 17, 2017 | Fyysinen hyvinvointi | 0 Kommenttia

Kestävän liikuntamotivaation kolme arkista keinoa

Tylsältä tuntuvaa asiaa voi tehdä kerran, kaksi, ehkä jopa kuukauden, mutta lopulta se aina jää. Kivoja juttuja taasen tekee mielellään jatkuvasti.

Mitä jos liikunta on se hyödyllinen ja tylsä juttu, joka aina lopahtaa?

Mitä jos kokeilisit näitä arkisen helppoja keinoja kestävän liikuntamotivaation lisäämiseen?

Varoitus: Kokeilusta saattaa seurata säännöllisen liikunnan tuottamia pysyviä tuloksia.

Keskity etuihin, jotka seuraavat liikuntahetkeä välittömästi. Diabetes- tai verisuoniasiat eivät motivoi sinä päätöksen hetkenä, kun suosikkisarja ja suklaalevy kiinnostavat lenkkiä enemmän. Mieti siksi terveysetujen sijaan harjoitusta seuraavaa virkeyden ja hyvän olon tunnetta – se saattaa hyvinkin auttaa lenkkarit jalkaan.

Harrasta vain mukavia liikuntajuttuja. Suositun blogin mukaan kuntopiiri on supertehokas tapa parantaa aerobista kuntoa, lihaskuntoa ja polttaa kaloreita. Mutta kun se tuntuu vastenmieliseltä! Mene uimaan, jos rakastat uintia. Lenkkeile metsässä, jos se saa sinut hyvälle mielelle. Käy tanssimassa, jos nautit siitä. Tee sitä, mistä tykkäät, niin teet sitä ehkä toistekin.

Säännöllisyys on tärkeämpää kuin monipuolisuus. Kyllä, terveydelle olisi hyväksi liikkua monipuolisesti. Tänään täytyy siis olla salipäivä, kun toissapäivänä kävit lenkillä? Mutta entä jos tänään ei ehdi salille?

Tee sitten jotain muuta. Mene vaikka taas lenkille ja katsomaan, jokohiirenkorvat erottuvat. Keho kiittää siitäkin!

Sovellettu lähteestä: Archer C. Motivation tips for trainers and fitness instructors. IDEA Fitness Journal Nov-Dec 2015.

Mari Stenman / AweSome

IWELLO on työhyvinvoinnin valmennustalo. Teemme henkilöistä energisiä ja hyvinvoivia. Ja sivutuotteena syntyy tuloksekas organisaatio.