Näin IWELLOlaiset huolehtivat omasta hyvinvoinnistaan

mennessä | huhti 27, 2017 | Ajan- ja stressinhallinta, Fyysinen hyvinvointi, Palautuminen, Ravitsemus | 0 Kommenttia

IWELLOssa hyvinvointi on sydämen asia. Me uskomme, että hyvinvointi on onnellisuuden, luovuuden ja tuottavuuden lähde. Siksi me IWELLOlaisetkin tahdomme hyvinvoida.

IWELLO on innovatiivinen ja nopearytminen kasvuyritys. IWELLO = valmentajat + yritystiimi. IWELLOlaiset innovoivat, suunnittelevat, kehittävät ja testaavat valmennuksia ja muita palvelutuotteita, valmentavat, myyvät ja markkinoivat sekä tuottavat mediasisältöä. Samalla IWELLOlaiset ovat mm. äitejä, lenkkeilijöitä, puolisoita ja ystäviä.

Miten IWELLOlaiset selviävät työn ja muun elämän välillä tasapainoilusta?

Vastaus on hyvinvointi

IWELLOssa tiedetään, että hyvinvointi on menestyksen avain – puhuttiin sitten yrityksen menestyksestä tai menestyksekkäästä arjen pyörittämisestä.

Kun me IWELLOlaiset pidämme huolta omasta hyvinvoinnistamme, pysymme tuottavampina, innokkaampina ja avoimempina. Näin olemme valmennuksemme eläviä esimerkkejä: se, mitä opetamme, on itse kokeiltu.

Lue IWELLOn Hennan helpot vinkit elämän yksinkertaistamiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen!

Miten IWELLOlaiset pitävät huolta hyvinvoinnistaan?

Hyvinvointi on meille elämäntapa. Näin me pidämme huolta itsestämme:

  1. Nukkuminen. Me liputamme riittävien yöunien puolesta. Valmentaja Sanna ja toimitusjohtaja Henna tietävät tarvitsevansa paljon unta palautuakseen ja pysyäkseen energisinä. Liian vähäinen unensaanti nostaa dopamiinitasoja, joka altistaa esimerkiksi heräteostoksille ja epäterveellisille ruokavalinnoille. Lisäksi univaje nostaa kortisolitasoja, mikä pahentaa stressiä ja lisää sairastumisen riskiä. (Kettunen 2015) Univaje laskee myös suorituskykyä, luovuutta ja tehokkuutta. Laadukas ja säännöllinen uni on hyvinvoinnin perusta.
  2. Hiljaisuus. Teemme paljon ihmisläheistä työtä. Ihmisten kohtaamisen vastapainoksi monet meistä kaipaavat pysähtyneitä hetkiä, jolloin ei tapahdu mitään. Aistiärsykkeet ovat minimissä ja aivot saavat rentoutua. Psykologi Satu käpertyy näinä hetkinä mielellään kotiinsa, kun sisällöntuottaja Merianna  suuntaa syvälle metsään. Ei puhelinta, muita ihmisiä tai ylipäänsä mitään, mikä vaatisi huomiota – pelkkä hetki hiljaisuudessa.
  3. Organisointi. Kun asiat ovat järjestyksessä, mielikin saa levätä. Toiset meistä tykkäävät konmarittaa kotona ja toiset haluavat järjestellä koko viikon tekemiset työasioista harrastuksiin kalenteriin. Esimerkiksi valmentaja ja koordinaattori Hilla onnistuu pitämään tekemiset hallinnassa, kun hän suunnittelee ja aikatauluttaa ne valmiiksi kalenteriin aina viikon alussa.
  4. Mielekäs vapaa-ajan puuhastelu. Tieto- ja asiantuntijatyön vastapainoksi vapaa-ajalla on ihanaa puuhastella jotain ihan muuta. Mielekkäät harrastukset auttavat siirtämään ajatukset pois työasioista ja tuovat elämään erilaisia merkityksiä. Ne voivat myös toimia hyvinä palautumista edistävinä toimina. Toisille meistä sopii paremmin puuhailu ilman suorittamista, kun toiset tykkäävät tavoitteellisemmasta harrastelusta. Esimerkiksi valmentaja Anna-Maija https://www.iwello.fi/portfolio/anna-maija-itaranta/ kilpailee hevosurheilussa.

Löydä oma tapasi hyvinvoida

Hyvinvointiin ei ole yhtä oikeaa tietä. Tärkeintä on tunnistaa, mistä itse nauttii ja mikä tuottaa hyvää oloa. Aina se ei tarkoita sitä, mitä media tai ystävä suosittelee.

Ole rehellinen itsellesi ja tarpeillesi. Opettele kuuntelemaan, mitä kehosi ja mielesi kertovat sinulle. Kokeile erilaisia harrastuksia, joista voit löytää itsellesi mieluisan. Paras tekeminen voi yllättäen ollakin se, jota vähiten odotit – usein pelkkä asennemuutos muuttaa arkisen velvollisuuden ihanaksi hengähdyshetkeksi. Ja jos kaipaat apua oman hyvinvoinnin lähteiden jäljittämisessä, olethan meihin yhteydessä.

// There’s no only one way to take care of your well-being. In IWELLOteam well-being is important part of our daily life and we have many different and personal ways to take care of our own well-being. Our daily actions are for example sleeping, being in silence, organizing things and delightful freetime activities. Try to find your own way to feel good – that’s the key for well-being. And if you need some help, please feel free to contact us. //

Merianna Rossi
Sisällöntuottaja, IWELLO Oy
merianna@31.217.192.81, 0458027000

Merianna ihmettelee, miten pienillä valinnoilla hyvinvointia on mahdollista edistää arjessa, työpäivänkin aikana. Hän harjoittelee tällä hetkellä itselle sopivia palautumisen keinoja sekä liiasta tekemisestä kieltäytymistä.

Lähteet

Kettunen, T. 2015. Uni, fyysinen harjoittelu ja hormonitoiminta. Lihastohtori-blogi, https://lihastohtori.wordpress.com/2015/05/26/uni-kettunen/. Luettu 27.4.2017.

IWELLO on työhyvinvoinnin valmennustalo. Teemme henkilöistä energisiä ja hyvinvoivia. Ja sivutuotteena syntyy tuloksekas organisaatio.