Pelastuslaitos IWELLO: Näin sammutat tulipaloja töissä

mennessä | marras 8, 2017 | Ajan- ja stressinhallinta | 0 Kommenttia

Pelastuslaitos IWELLO: Näin sammutat tulipaloja töissä

Asiakkaamme kysyi, miten työpäivistä voi tehdä vähemmän kuormittavia. Me IWELLOssa neuvomme suunnittelemaan paloturvallisuutta, eli varaamaan jokaisesta työpäivästä vähintään puolen tunnin ajan, jonka aikana hoidetaan yllättäviä asioita.

IWELLOn työhyvinvointivalmennusten asiakkaina on paljon johtajia ja esimiehiä. Johtotehtävissä olevan työtehtäviin kuuluu usein paitsi johtamista, myös asiantuntijatehtäviä. Työpäivät sisältävät usein paljon erilaisia hommia, kuten oman porukan auttamista, päätösten valmistelua ja tekemistä sekä oman substanssin hoitamista. Erilaisten työtehtävien välillä poukkoilu ja yllättäviin tilanteisiin reagoiminen voi olla yllättävän kuormittavaa.

Paloturvallisuussuunnitelma: pelisäännöistä sopiminen

IWELLOn yrittäjä Henna kehottaa sopimaan työpaikoilla yhteisistä pelisäännöistä ja toimintamalleista yllättävissä tilanteissa. Seuraavia kysymyksiä on hyvä miettiä yhdessä oman tiimin kanssa:

  • Kuka reagoi ensimmäisenä?
  • Kenen puoleen käännytään, kun tarvitaan apua?
  • Milloin asioita ratkotaan ja milloin keneenkin saa olla yhteydessä?

Ensisammutus: työpäivien suunnitteleminen

Johtaja voi itse vaikuttaa oman työpäivänsä kulkuun:

kirjaa kalenteriin jokaiselle päivälle ainakin puolen tunnin päivystyshetki, jonka aikana hoidat yllättäviä asioita.

Jos käytössä on sähköinen kalenteri, muutkin näkevät tulipaloille tarkoitetun päivystysajan, jolloin johtajaa voi lähestyä nopeasti reaktiota vaativissa tai yllättävissä asioissa. Jos taas tulipaloajalle ei ole jonain päivänä tarvetta, sen voi siirtää toiselle päivälle. Näin työpäivään on valmiiksi sisällytetty aikaa ennakoimattomille tehtäville.

Tulipaloajan kirjaaminen kalenteriin lisää työpäivien suunnitelmallisuutta, mikä puolestaan lisää tehokkuutta. Tulipaloaika myös mahdollistaa ennakoimattoman ennakoimisen, jolloin hallinnan tunne työhön säilyy, eivätkä työpäivät tunnu kaoottisilta ja kuormittavilta.

Lisää ajankohtaisia työhyvinvointivinkkejä löydät IWELLOn vlogista ja Facebookista. Ja jos kaipaat apua, tehdään yhdessä työhyvinvoinnin kartoitus ja kehittämissuunnitelma IWELLOmetodi™-työhyvinvointivalmennuksessa.

Lue lisää IWELLOmetodista ja IWELLOn valmennuksista! Sinua voisi kiinnostaa lukea lisää myös mielen rauhoittamisesta ja rentoutumisesta aiemmasta postauksesta.

Teksti ja video:

Merianna Rossi, Sisällöntuottaja, IWELLO Oy

merianna@31.217.192.81, puh. 045 8027000

Merianna ihmettelee, miten onnistuisi pitämään kiinni omasta tulipaloajastaan, etteivät yllättävät asiat kuormittaisi pitkin päivää. Yhdeksi ratkaisuksi hän on todennut sähköpostin lukemisen rajoittamisen vain kertaan päivässä. Toimii!

// Are your working days too stressful? IWELLO knows how to extinguish fire: schedule at least half an hour per each workday for unexpected tasks. At that time, you can focus on “to extinguishing fire”. This helps you to control your time and increases your efficiency. It also helps you to prevent stress. //

IWELLO on työhyvinvoinnin valmennustalo. Teemme henkilöistä energisiä ja hyvinvoivia. Ja sivutuotteena syntyy tuloksekas organisaatio.