IWELLOmetodin salaisuus: ajattele kuin IWELLOlaiset!

mennessä | huhti 20, 2017 | Ajan- ja stressinhallinta | 0 Kommenttia

Mitä IWELLOn uusi slogan ”Lean your business, clean your business and life” tarkoittaa? Mitä on Lean ja miten se liittyy hyvinvointiin?

IWELLO lanseerasi helmikuussa hyvinvoinnin uuden aikakauden (lue lisää blogista). Julistimme, että meillä hyvinvointia tehdään pää edellä. Miten? Tuomalla Lean-ajattelun hyvinvointiin.

Lean your business

Lean-ajattelu on johtamisfilosofia, jossa keskitytään arvon tuottamiseen asiakkaille turhuuksien poistamisen ja tuottamattomuuden vähentämisen kautta. Ajattelu on lähtöisin Toyotalta (Womack, Jones, & Roos 1991).

Lean-ajattelussa olennaista on oikean määrän tuottaminen oikeanlaatuisia oikeita asioita oikeaan paikkaan ja aikaan. Ajattelun mukaan työssä pitää keskittyä olennaiseen, eli arvoa tuottaviin aktiviteetteihin ja niiden tukitoimintoihin. Lisäksi työssä tulee tunnistaa hukka ja eliminoida se tuottavuuden tieltä. Sitä kutsutaan virtaukseksi. Suomen Lean-yhdistys Ry on koonnut suomalaisten yritysten menestystarinoita, jotka perustuvat Lean-ajattelun käyttöönottoon (lue lisää).

”Suurin ja pahin hukka on ihmisten aivokapasiteetin ja osaamisen käyttämättä jättäminen.” – Logistiikan Maailman artikkeli Lean-ajattelusta

Clean your business and life

Miten Lean-ajattelu liittyy hyvinvointiin?

6 x: Yrityksen panostukset työhyvinvointiin maksavat itsensä kuusinkertaisina takaisin.

Muuttuva ja kiivastahtinen työelämä edellyttää työntekijältä kykyä huolehtia hyvinvoinnistaan. Hyvinvoinnista onkin tullut trendijuttu. Ongelma on, että trendikäs mediahyvinvointi luo käsitystä, jonka mukaan hyvinvointi edellyttää täydellisyyttä kaikilla hyvinvoinnin osa-alueilla. Sehän käy jo itsessään työstä!

Huomasimme IWELLOssa, että ihmiset eivät kaipaa mitään ylimääräistä, vaan hyvinvointi lisääntyykin tasapainottamalla ja keventämällä työn ja elämän yhtälöä. Aiemmassa postauksessa listasimmekin IWELLOn Hennan vinkit elämän yksinkertaistamiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen niin työpaikalla kuin kotonakin.

IWELLOn hyvinvointivalmennuksissa keskitytään lisäämään hyvinvointia Lean-ajattelua hyödyntäen. Etsimme IWELLOmetodin avulla niitä asioita ja prosesseja työssä ja muussa elämässä, jotka tuottavat arvoa ja kehitämme niille sopivia tukitoimintoja. Autamme myös tunnistamaan turhan ja hankkiutumaan siitä eroon.

IWELLOn valmennuksissa poimimme keskustellen ja erilaisia metodeja hyödyntäen sellaisia asioita työstä ja vapaa-ajasta, jotka

  1. haittaavat hyvinvointia ja tuotteliaisuutta ja

  2. lisäävät hyvinvointia ja tehokkuutta.

Lean-ajattelua voi soveltaa hyvinvoinnissa kaikissa hyvinvoinnin ulottuvuuksissa. Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi viestintää ja viestitulvan hallintaa, multitaskaamista sekä työprosessien läpi käymistä.

Toimiiko se?

IWELLOn valmennuksissa hyvinvointia voidaan mitata. Firstbeat-teknologian ja asiantuntijoiden osaamisen avulla kartoitamme jokaisen henkilökohtaisen hyvinvoinnin tilan sekä ennen valmennusta että sen jälkeen. Tähänastiset valmennukset ovat osoittaneet, että enemmän vähemmällä toimii. Ihmiset ovat löytäneet hyvinvointiaan lisääviä asioita ja uskaltaneet luopua ylimääräisestä.

”Tärkeintä ei ole vauhti, vaan päättäväinen, jatkuva liike kohti tavoitteita.” – Suomen Lean-yhdistys Ry

Lue lisää IWELLOn asiakastarinoista:

// IWELLO has brought Lean philosophy to wellbeing trainings. We train customers to recognise things that  support or hinder wellbeing. According to our studies everything extra that doesn’t support wellbeing and productivity should be removed and it is the solution to prevent and relax stress. //

Merianna Rossi
Sisällöntuottaja, IWELLO Oy
merianna@31.217.192.81, 0458027000

Merianna ihmettelee yksinkertaisuuden monimutkaisuutta ja tekee enemmän vähemmällä joogaamalla ja patikoimalla luonnossa. Hän harjoittelee tällä hetkellä turhuuksien karsimista vähentämällä vapaa-ajan suunnittelua.

Lähteet

IWELLO on työhyvinvoinnin valmennustalo. Teemme henkilöistä energisiä ja hyvinvoivia. Ja sivutuotteena syntyy tuloksekas organisaatio.